Hjemme bra, borte best

Det er noe med å komme seg av gårde og oppleve nye ting. Aller best er det når det å reise bort føles som om du har kommet hjem. Da er ingenting er viktigere enn et godt vertskap. Vi er her for å vise deg det Lofoten vi kjenner så godt, og fremstå som det perfekte vertskap for de perfekte gjestene.

Så føl deg som hjemme. Du vil raskt oppdage at Lofoten er som å komme hjem. Vi planlegger alt ned til minste detalj og gir deg inntrykk og opplevelser du vil leve lenge på.

Det er dette vi lever av, og lever for.

Ja takk, alt sammen

Lofoten er variasjon og muligheter omkranset av et fantastisk landskap. Her er alt du kan tenke deg samlet på ett sted. Strender og hav som i tropene og fjell som bare Norge kan by på. Det er ikke enten eller, det er heller ikke begge deler — det er alt på én gang.

Mølje, stamp og skvulp.

Havet utnyttes på alle måter. Enten du lytter til det, bader i det, seiler på det eller fisker fra det. Hvor ellers kan du fiske din egen middag, sitte i en stamp og lytte til havet mens du nyter et glass med noe godt i og deretter spise fangsten? Vi kaller det 360° nytelse.

Strand, fjell og alt midt mellom.

Du kan ta en topptur til over 1000 moh og etterpå gå ned til en kritthvit strand. God og mør i beina, men det kjennes bare riktig. Midt i mellom finner du roligere turer med færre høydemeter. Eller du kan rett og slett gå direkte til stranden for å slappe av. Det er imponerende nok i seg selv

Det uendelige havet, sjøen og vannet.

Alt handler om havet i Lofoten. Og havet bruker vi enten det er til bading, kajakk eller RIB. Havet og vannet var starten på norsk eksportnæring og industri helt inn i moderne tid. Så lenge det er vann, er det liv. Og så lenge det er vann, blir det liv!

Birdy, eagle og natteravner

På sommeren kan du spille golf i sollys 24 timer i døgnet. Det kan du ingen andre steder i verden. Er du heldig blir det også en ”eagle” på deg. For selv om du slår over par, kan det hende at et par havørner flyr over deg, og da spiller liksom ingenting annet noen rolle.

Surf, turf, surf and turf.

Det ville Atlanterhavet og de vakre strendene gjør Lofoten til et surfeeldorado i verdensklasse. Selv nybegynnere kan får nødvendig opplæring før de forsøker å ri bølgene etter beste evne. Noen velger å sitte i strandkanten å se på. Atter andre tar til takke med en ”surf and turf” til middag, altså en biff med sjømat til. Ingen grunn til å skape bølger av det valget.

3 dager som bare Lofoten kan gi deg

Dag 1
 • Avreise 08.45 fra Oslo med ankomst Kaipromenaden. Her blir det lunsj midt i Norges kuleste småby frem til 13.30.
 • Lett fjelltur for å synke maten og heve blikket over arenaen dere snart skal ut og kjempe på.
 • Deretter fiskeværsvandring som gir påfyll av kystkultur og Lofothistorie på en spennende måte. Fysisk påfyll blir servert på Børsen Spiseri i en rotekte brygge fra 1828 som huset Svolværs aller første butikk.
 • Her blir dere delt inn i lag og lagleder blir brifet om ansvar og oppgaver for neste dags fisketur. Det anbefales å vente med sjøslaget til da…
Dag 2
 • Felles frokost
 • Fisketur på Lofothavet. Det er dette som er fisking!
 • Lunsj i Nyvågar med Lofot-SPA og filetskjæring-konkurranse.
 • Egentid. Perfekt til å la alle inntrykkene synke inn og bare slappe av.
 • Vi anbefaler en foodquiz i forkant av bildekavalkade og festmiddag på populære Du Verden Restaurant i Svolvær.
Dag 3
 • Felles frokost
 • RIB safari blåser dere friske og fine uansett hvor utblåst dere ble i går. Ekspedisjonens mål er selveste havørna – vi vet korr ho bor!
 • Lunsj og avreise
Sol, lys og sollys.

Du finner alle typer lysforhold i Lofoten. Selvfølgelig er midtnattsolen senteret i dette universet, men også i periodene før og etter lyses naturen opp i eventyrlige farger. På den tiden av året solen går i hi, kan nordlyset oppstå med sin trollbindende og forbløffende effekt. Riktig mørkt blir det uansett aldri, for opplevelser, omgivelser og mennesker er nærmest selvlysende.

Ridende rytter til hest

I Lofoten kan du med hell benytte en rekke ikke-motoriserte fremkomstmidler. Enten det er snakk om hest, apostlenes hester eller sykkel vil transportetappen fremstå som hele poenget med reisen. I slike omgivelser kan den nesten ikke gå sakte nok.

Vær, vær, fiskevær

Lofotfiske har stått sentralt i Norges eksportindustri siden vikingetiden. Tusenvis av fiskere har dratt opp tusenvis av tonn med fisk til glede for hele verden. Fiskeværene er i dag lite brukt av fiskere, men i stedet oppgradert til moderne fritidsboliger for besøkende. Det finnes likevel fiskevær i full drift som er verdt et besøk for nærkontakt med en eldgammel næring. Så uansett vær — det finnes ikke dårlige fiskevær, bare dårlige klær.

Location, location, location

Det er sant som de sier i eiendomsmeglerbransjen: Beliggenhet betyr alt. I all beskjedenhet vil vi vel si at Lofoten har funnet sin plass. Og det er ingen som kan konkurrere om den plassen. Lofoten har alt 365 dager i året og 24 timer i døgnet. Skulle du lure, er det bare å spørre folk som har vært her.
Så ikke ta vårt ord for det. Her er hva Theodor Kittelsen skrev om Kræmmervika på Ballstad: ”Aldri så jeg så friske farger! De hvite fonner i de blå fjell og det grønne så saftig som grønt. I lysende flekker og stråler kastes speilbilledet tilbake av den stille fjord. Det er et billede av en eventyr-fantasi; her må stedet være hvor prinsessen ble bergtatt.»
På tide å bli bergtatt? Vi sier vel møtt.

 

Sett i gang!

Drømmeturen er ikke langt unna. Gi oss din kontaktinformasjon og du hører fra oss innen kort tid. Våre verter vil sørge for at dere får en opplevelse som ikke går i glemmeboken.

 • BEDRIFT:
  Kick-off
  Konferanser
  Strategimøte
  Firmatur
  m.m.
 • GRUPPER:
  Familietur
  Guttetur
  Jentetur
  Feiringer
  m.m.
Start reisen her