Lofoten slipper aldri tak på deg

Lofoten er sagnomsust for de som ikke har vært der og enda mer sagnomsust for de som har det. Det er stedet hvor du kan glemme hverdagen og oppleve noe helt annet. Naturinntrykkene er sterke og mange — og dette er stedet hvor solen aldri går ned. Selv ikke om vinteren, for Lofoten skinner av sol, nordlys eller opplevelser uansett årstid. Det er her du virkelig kommer nær innpå naturen, omkranset av fjell og hav. Lofoten er uten sidestykke den vakreste delen av vårt allerede vakre land.

Opplev Lofotens allsidige natur, kultur og fugleliv på en helt unik måte med oss!

RIB Safari

Lofoten fra sjøsiden er noe helt unikt og oppleves best i en RIB. Havet kan være vilt, men en RIB er faktisk ekstremt sjødyktig siden den er en kombinasjon av en tradisjonell båt og en luftputebåt. Safari har som formål å begeistre og ikke bekymre! Gjennom vår unike guide forteller vi historien fra sjøsiden og viser deg Lofoten slik Lofoten best vil fremstå – fra havsiden. Her vil du også komme tett opp til Lofotens fugleliv – og ikke minst få hilse på den majestetiske havørna.

Nok snakk, kajakk

Uansett om det blåser nordavind fra alle kanter, finnes det en lun plass for kajakk i Lofoten. Og når vært slår til er det ikke mye som overgår Lofoten i padlegleder. Du har kanskje gjort alt og sett alt, men har du ikke padlet mellom kritthvite strender og azurblått vann i Lofoten har du fortsatt noe igjen å skryte av. Padling i det spesielle rosa lyset som oppstår sent på kvelden er en fantastisk opplevelse.
Kajakk er en aktivitet du vil finne gleden av sommer, høst, vinter og vår i Lofoten og det vil alltid være en magisk opplevelse.

Ski til strand

Stadig flere oppdager Lofoten som skidestinasjon. Fra Lofotens tak kan du nyte synet av hav og fjell så langt øyet kan se, mens det kribler i beina etter å sette utfor i urørt snø. I neste øyeblikk står du i fjæresteinene og puster inn ramsalt sjøluft, fortsatt med ski på beina, og nyter synet av fjellsiden du akkurat har kjørt ned. Magisk! Vi har også muligheten til å bruke RIB-båt for å komme til de mer urørte områdene. Vi bruker guider som også er lokalkjent i Lofotens fjell.
Lofoten har et hav av fjell du kan benytte for topptur på ski.

Start dagen med en topptur eller to og avslutt med badestamp under dansende nordlys eller badstue i egen rorbu.

Golf i midnattssol

De færreste golfglade spiller midt på natten. Det jo umulig å se hvor ballen er. Ikke i Lofoten om sommeren. Lofoten Golf Links er en spektakulær 9-hulls seaside linksbane som er lagt vakkert inn i terrenget. Plasseringen ved storhavet med fritt utsyn mot nord, og i midnattssol er banen en storslått opplevelse. Havet er vannhinder ved flere av hullene og sandstrender fungerer som naturlige sandbunkere. På Lofoten Golf Links kan sola kan være følgesvenn 24 timer i døgnet i hele 2 måneder av året. Dette er det ingen andre golfanlegg i verden som kan tilby.

Hei skrei

Skreifisket og det betydning for både lokal og nasjonal økonomi gjennom mange hundre år står fortsatt sentralt. Skrei regnes faktisk som Norges eldste eksportprodukt. Hver vinter og vår vandrer skreien i store mengder til norskekysten og beitevandringer til de sentrale områdene i Barentshavet. Omkring 40 prosent av skreien gyter i Lofoten-området i februar-april, og da snakker vi store mengder fisk.
Ordet skrei kommer fra det norrøne ordet skreið som betyr fisk som skrider eller vandrer.

Lofoten SPA

Lofot SPA er vårt lokale badeland med utendørs, oppvarmete stamper. På brygga i Henningsvær eller på Nyvågar Rorbuhotell nyter du flotte omgivelser med utsikt mot storhavet – gjerne med et glass champagne (stampene har ”alle rettigheter”). Det er en eksotisk opplevelse på alle tider av året. For litt ekstra spenning — hopp i havet — bokstavelig talt. Så får du opp dampen og kommer deg opp i stampen. Et spaopphold er ikke komplett uten en bedre middag. På Akevittloftet serveres nydelig mat og du kan få smake på noen av deres 186 ulike akevitt-sorter.

Naturens fyrverkeri

Lyset i nord er som kjent spesielt, og da kommer vi ikke unna nordlyset. Nordlyset kommer om natten, når himmelen er mørk, og tar gjerne form som bølgende gardiner eller høye røyksøyler. Fargen er lysende grønn, ofte med et snev av rosa langs kanten, og noen ganger med en dyplilla kjerne. Lysfesten varer stort sett i et minutt eller to, og når det hele er over, sitter mange forbløffet tilbake over det de har vært vitne til. Det er størst sjanse for å oppleve fenomenet sent på høsten, samt om vinteren og tidlig vår.

Foto: Elisabeth Nordskog

Ørnen har landet

Bli med på ørnesafari i RIB eller i større båt. Vi kan nesten garantere ørn – hver gang. Vi utforsker farvannene innover mot Trollfjorden eller rundt øyene Storemolla, Lillemolla og Skrova, og vi vet stort sett hvor vi skal lete for å se disse majestetiske dyrene i fri flukt. Havørnen er Nord-Europas største rovfugl og den fjerde største ørnen i verden – og en hann kan ha et vingespenn opp til utrolige 234 cm. Ta med deg kameraet – her får du garantert blinkskudd!

Lofoten underground

Det er mange grotter av ulik karakter og nivå i Lofoten. Vi åler vi oss ned i de mystiske og fantastiske underjordiske hulrommene. I det lilledagslyset som finnes, blir det en trolsk stemning. I mørketiden tenner vi fakler i grotta, noe som gjør det ekstra stemningsfylt. Det er smalt og trangt, og du må gå sidelengs, krype og klatre for å komme fram. Enkelte steder åpner grottene seg opp og du kjenner følelsen av å være veldig liten.

Surf’s up i Lofoten

Surfing i Lofoten foregår hele året, i bølger som ta pusten fra den kuleste surfer dude. Erfarne surfere fra hele verden lar seg begeistre når enorme bølger fra hele Nord-Atlanteren slår inn med voldsom kraft. Vi legger også forholdene til rette for deg som er ny på et brett. For den erfarne surfer er perioden fra august til november den beste tiden for surfing. For nybegynnere er sommeren ideell.

Tour de Lofoten

Lofoten åpner for flotte sykkelopplevelser. Store deler av Lofoten kan forseres i flatt og lett terreng. Vil du slippe unna trafikk i høysesongen, er det flotte avstikkere som går utenom Europaveien, og som vil gi deg som syklist muligheten til å oppleve de små samfunnene som ligger litt avsides. På mange av disse strekningene kan du til og med oppleve å sykle nesten helt alene i et åpent, fredelig og oversiktlig landskap.

En ekte Lofottorsk jeg var…

Lofotfisket har hatt enormt stor betydning for norsk økonomi i mange hundre år. Nå kan du bli en liten del av denne tradisjonen, dog under tryggere forhold enn i tidligere tider. Det er ingen myte at alle får napp når de kommer seg ut på havet. Det å fiske sin egen middag er både en spennende opplevelse og legger til grunn for en kortreist matopplevelse i verdensklasse.

Fjellet kaller

Vi har turer fra 150 moh og opp til de langt mer krevende på rundt 1000 moh på mange av Lofotens fantastiske fjell. Det følger med guide som instruerer og kurser i relevante metoder og teknikker, både teoretisk og praktisk, knyttet til aktiviteten og opplevelsen underveis. Et fjell mange ønsker å prøve seg på er ”Geita” i Svolvær. Toppen av dette kjente og karakteristiske landemerke ligger på 350 moh.

Foto: Kristin Folsland Olsen

Fiskeværsvandring

Opplev Lofotens historie og kulturskatter på nært hold. Vi tar deg med dit det hele startet i 1828 i Svolvær. Berg-familien anla Svolværs første butikk og etablerte handelsvirksomhet på ekte væreier-vis.

På rett kurs

Lofoten er full av mattradisjon og noen av våre alle beste kokker holder til her. I tillegg har det moderne Svolvær knyttet til seg internasjonal kunnskap og erfaring på vin, og vi kan tilby det aller meste av det du måtte ønske nå de kommer til kurs om vin og mat. Hva med å avslutte en hel dag på havet ved å tilberede din egen fangst på et av hotellkjøkkenene. Og ikke minst nyte den med passende vin.

På god fot med Lofoten

Truger er et mobilt og enkelt «fottøy» som sikrer god fremkommelighet i ulendt terreng om vinteren, og gir en unik mestringsfølelse i et fantastisk landskap. Det følger med guide som instruerer og kurser i relevante metoder og teknikker, både teoretisk og praktisk, knyttet til aktiviteten og opplevelsen underveis.

I full galopp

I Lofoten kan du ri på fjell, strender og veier som forgjengeren til våre «vikinghester» red på for over 1000 år siden. Spektakulær og vakker natur fra hesteryggen er til å falle i bakken av, men ikke ta det bokstavelig. Du er velkommen både som nybegynnere og erfaren rytter. Vi tilpasser hest og tur etter dine ferdigheter og dine ønsker.

Foto: John Stenersen

Henningsvær— Lofotens Venezia

Denne perlen av et fiskevær med all dens tilbud og variasjoner, pleier å være et fast innslag på våre turer, og et av høydepunktene. Henningsvær er i dag langt mer enn et slitent fiskevær. Her finner du arkitekttegnet bryggehotell, Nordnorges største privateide kunstsamling i Lofotens Hus, rustikke bryggebarer på kaikanten, håndverksbutikker som lar deg delta i produksjonen, små kafeer, spesialforretninger og muligheten for et bad i stampen på bryggekanten.

 

Sett i gang!

Drømmeturen er ikke langt unna. Gi oss din kontaktinformasjon og du hører fra oss innen kort tid. Våre verter vil sørge for at dere får en opplevelse som ikke går i glemmeboken.

 • BEDRIFT:
  Kick-off
  Konferanser
  Strategimøte
  Firmatur
  m.m.
 • GRUPPER:
  Familietur
  Guttetur
  Jentetur
  Feiringer
  m.m.
Start reisen her